Välj en sida

STOCKHOLMS UNIVERSITET

Stockholms universitet tillsammans Akademiska hus lät uppföra ett nybyggt hus med namnet Studenternas hus. Arkitekt från Akademiska hus var Erséus arkitekter. Tidigare har jag hjälpt Stockholms Universitet med omflyttning, anpassning av kontorsarbetsplatser samt utbildningsalar. Jag, tillsammans med Kerstin Skeppstedt-Drotz, fick fortsatt förtroende att hjälpa till med Studenternas hus. Uppdraget har inneburit ansvar för lös och fast inredning, specialritade funktionsmöbler, färgsättning och belysningsplanering. Intervjuer med representanter, skissunderlag i form av 3D bilder för att underlätta samarbetet. Byggnaden innehåller:

Entreplan plan 2: Receptionsyta med informationsdisk och digitala informationsplattformar för studenterna. Studenterna har där möjlighet att använda studieplatser, café, undervisningsalar, möte med konsulenter och få träffa skolhälsovårdspersonal.

Plan 1: På markplan har studentkåren sina lokaler som innehåller kontorsarbetsplatser, mötesrum, hörsal, reception och pentry.

Plan 3-4: Planen innehåller universitets administrativa avdelningar med mötesrum, kontorsarbetsplatser samt pentry med lunchrum.

Detta projekt har varit fantastisk roligt. Jag fick uppleva universitetsvärlden från helt annat håll. Jag fick sitta i arbetsgrupper och möta många intressanta människor som brinner för sitt arbete. Med en begränsad budget lyckades vi tillsammans skapa en bra arbetsmiljö.

Uppdragsgivare: Stockholms universitet

Adress: Stockholm

År: 2012-14